Research Match

Allt inom hälsa, kost och välmående

3 saker du inte visste att din kropp kan åstadkomma

Alla vet att människokroppen är en fantastisk och komplex maskin, men det finns vissa saker som du kanske inte vet om den.

I den här artikeln kommer vi titta lite närmare på tre saker som du förmodligen inte visste om våra kroppar. Ta fram papper och penna för nu sätter vi igång!

Det går inte att kittla sig själv

Ja det är faktiskt sant, det går inte att kittla sig själv. Detta beror på att din hjärna vet vad dina händer gör, och på så sätt är omöjligt att kittla sig själv.

Hjärnan vet helt enkelt hur det kommer att kännas redan innan din han ens rör vid din kropp.

Människans yttre hud byts ut helt varje månad

Huden är kroppens största organ. Det många inte känner till är dock att hudens yttre lager byts ut helt och hållet varje månad. De gamla hudcellerna faller av och nya deras plats.

Detta är något som sker helt automatiskt och är en nödvändig process för att huden ska hålla sig intakt och skydda oss.

Vi är längre på morgonen än på kvällen

Under dagen drar gravitationen dig neråt. När du ligger ner och sover kan inte gravitationen trycker ner din kropp, och därför får kroppen chans att tillfälligt öka sin höjd.

Så när du sovit en hel natt och vaknar på morgonen är du sannolikt lite (väldigt lite) längre än när du går och lägger dig på kvällen.

Sammanfattningsvis

Det här är bara några intressanta fakta om den fantastiska människokroppen. Det finns ju givetvis en hel del saker som kan vara kul att känna till, men dessa tre punkter får räcka för den här gången.

Om du har några frågor kring det som vi gick igenom idag är du mer än välkommen att höra av dig till oss via vårt kontaktformulär. Och är du intresserad av en del 2 till denna artikel kan du även skicka in önskemål om detta till oss.