Research Match

Allt inom hälsa, kost och välmående

Det är enkelt att hålla en god munhygien (följ dessa enkla tips)

Munhälsa är viktigt för alla, oavsett ålder eller livsstil. Om man inte ser till att sköta om sin mun och tänder kan detta leda till irriterat tandkött, karies, hål i tänderna och flera andra negativa saker.

Så hur gör man då för att bibehålla en god munhygien? Ja, det finns ett par olika saker som man kan göra, och idag kommer vi dela med oss av 3 olika enkla tips som du kan använda dig av.

1. Borsta tänderna minst två gånger om dagen

Detta ses förmodligen som en självklarhet för många, men du bör borsta tänderna minst två gånger om dagen.

Det typiska sättet för många människor att borsta tänderna är på morgonen när de går upp och innan de går och lägger sig på kvällen. Vissa människor gillar dock att borsta tänderna en tredje gång efter lunchtid också. Det viktigaste är inte när du borstar tänderna, utan att du faktiskt ser till att göra det.

2. Använd tandtråd minst en gång om dagen

Se till att använda tandtråd minst en gång om dagen. Detta kommer hjälpa dig att hålla munnen fri från matrester, plack och bakterier som finns mellan tänderna som man inte kommer åt med tandborsten.

Om dessa bakterier samlas kan de orsaka problem som karies, irriterat tandkött, hål i tänderna och en dålig andedräkt. Vi vill därför verkligen uppmana att använda tandtråd så att du kan undvika detta.

3. Besök tandläkaren regelbundet

Ingen vill gå till tandläkaren, men många borde besöka tandläkaren oftare än de gör. Du bör besöka tandläkarmottagningen minst en gång om året för kontroll och rengöring.

Detta är viktigt eftersom du då får dina tänder rengjorda och kontrollerade professionellt. Tandläkaren kan berätta för dig om det finns några problem med din munhygien och vad du kan göra för att åtgärda dessa eventuella problem.