Research Match

Allt inom hälsa, kost och välmående

Hur botar man en förkylning?

Det är inte bara snuva och nysningar som är det jobbiga med att vara sjuk. Det värsta är oftast känslan av att inte ha någon energi, att inte kunna få något gjort och att inte orka göra något för sin familj eller sig själv. Det suger uppriktigt sagt!

Så hur kan man hjälpa sig själv att bli frisk från en förkylning då? Faktum är att det finns ett par olika knep som man bör testa. Låt oss dela med oss av några knep med dig idag.

Nu sätter vi igång!

Se till att vila

Det första du bör göra är att helt enkelt ta det lugnt och ge dig själv tillräckligt med sömn.

Om du känner dig riktigt sjuk, se till att du inte gör något som att köra bil eller gå ut med hunden. Du bör också låta andra hjälpa dig i hemmet om det är möjligt. När du sover bör du även se till att temperaturen i ditt rum inte är för varm eller för kall.

Ät näringsriktig mat

Ett annat bra sätt att bli bot med sin förkylning är genom att äta näringsriktig mat. Du bör sträva efter att äta mycket frukt och grönt som till exempel äpplen, apelsiner, vattenmelon, gurka, tomat, eller majs.

Försök också att dricka mycket vätska under din förkylning, även om du inte är törstig. Det håller din kropps vätskebalans på bra nivåer, så den ska kunna bekämpa förkylningen på bästa sätt.

Drick varm dryck

En bra sak att göra om du är sjuk är att dricka varma drycker. Det kan vara allt från örtte, misosoppa och till och med bara varmt vatten med honung i.

Det finns kanske inga studier som bevisar att varm dryck är bättre än kall för dig som vill bli frisk från en förkylning. Men det kan hur som helst vara ganska skönt att dricka något varmt när man är alldeles frusen och hängig.