Research Match

Allt inom hälsa, kost och välmående

Hur håller man sig ung och fräsch?

Det finns många sätt att hålla sig ung och fräsch på. Du kan bland annat se till att följa specifika skönhetsrutiner, äta nyttig mat och träna regelbundet.

Men även om du gör ovanstående saker kommer det inte att kunna stoppa ditt åldrande rent fysiskt, men det kan hjälpa dig att ha ett yttre som ser yngre ut än vad du egentligen är.

Vi kommer idag titta lite närmare på fyra olika skönhetsrutiner som brukar ha en bra effekt för att ge en uppfattning om att personen är yngre än vad personen i själva verket är.

1. Använd solskydd

Som många av er säkert redan har koll på kan solen vara väldigt skadlig för huden om man inte ser till att skydda sig på rätt sätt. Solen avger nämligen skadliga UV-strålar som kan få din hud att se äldre ut och bli rynkigare.

Därför är det viktigt att använda bra solskyddsmedel varje dag – även på vintern om du är riktigt känslig mot solen. Solskydd kan vara allt från solkräm till en solhatt eller helt enkelt kläder som täcker kroppen.

2. Drick vatten

Att dricka mycket vatten är inte bara bra för huden, det är också mycket hälsosamt för kroppen överlag.

Många människor dricker inte tillräckligt med vatten och det kan ha en del dåliga effekter på din kropp. Att dricka tillräckligt med vatten håller din hud återfuktad, vilket gör att den ser fräsch och ung ut. Förutom att dricka vatten bör du också äta en nyttig och varierad kost.

3. Rök inte

Av förklarliga skäl är rökning inte hälsosamt för dig. För det första kan rökning åldras din hud anmärkningsvärt snabbt, men framförallt är det väldigt skadligt för dina inre organ.

Det är inte ovanligt att rökare kan få problem med bland annat sina lungor. Kemikalierna i cigaretter kan också irritera huden och orsaka fläckar och missfärgningar.

4. Ät hälsosam mat

Du har säkert hört tusen gånger att du ska äta hälsosam mat för att hålla dig ung och fräsch. Och detta är faktiskt helt sant!

Många studier har visat att människor som äter hälsosam kost har en bättre hud än människor som inte gör det. Hälsosam mat innehåller antioxidanter som upprätthåller hudens hälsa. Så fyll din tallrik med en varierad och nyttig kost, så att du kan få i dig allt du behöver för att din kropp ska kunna må bra.