Research Match

Allt inom hälsa, kost och välmående

Såhär blir du vältränad (2 enkla tips)

Det är inte lätt att komma i form. Det kräver tid, ansträngning och engagemang. Men det är värt allt slit när du väl uppnått sitt mål! När du är i form mår din kropp bättre, du ser bättre ut, du har mer energi, och du sover bättre på natten – listan på fördelar är väldigt lång helt enkelt.

Men Hur blir man vältränad då? Ja, det finns faktiskt inget snabbt och enkelt sätt man kan bli detta från ena dagen till en annan, men med hjälp av dessa två enkla tips kommer processen förhoppningsvis bli lite enklare så att du kan nå dit över tid.

1. Trappa upp din träning långsamt

En av de tuffaste utmaningarna när det kommer till att träna regelbundet är att hålla motivationen och disciplinen uppe. Du kanske tror att du måste pressa dig själv och anstränga dig så mycket som möjligt i din träningsrutin, men problemet är att om du gör det för tidigt kommer du förmodligen att bränna ut dig och inte fortsätta med träningen.

Börja därför med träningspass med låg intensitet och jobba dig uppåt, och bygg sakta upp intensiteten när din kropp blir mer van vid att träna. Detta gäller även hur många gånger i veckan du tränar. Det är okej att börja i liten skala och därefter utöka dina träningstillfällen med tiden.

2. Håll koll på dina framsteg

Ett av de bästa sätten att hålla sig motiverad när du tränar är att följa dina framsteg, eller med andra ord se hur långt du har kommit från när du började träna till där du är just nu.

Detta kommer att påminna dig om allt hårt arbete och all beslutsamhet som du har lagt ner på denna process från dag ett, och hjälpa dig att inte att ge upp om du skulle stöta på motgångar.

Det kanske enklaste sättet att hålla koll på dina framsteg är genom att ta ett foton på dig själv. Det går även bra mäta sin kropp eller anteckna i en anteckningsbok hur din utveckling går och hur du känner dig efter varje träningspass.